Cum ii ajuti pe ceilalti?

Cum ii ajuti pe ceilalti?In dimineata asta chiar nu aveam chef deloc sa scriu, dar am avut o intalnire cu clona ta si mi-a dat un subiect. Sa nu dai vina pe ea. Asa a fost sa fie sa vorbesc cu ea de dimineata. Soarta! Mai rau e ca mi-a stricat putin zenul si s-ar putea sa te critic rau de tot. Dar, totusi, ai scapat de ziua de luni si acum ma poti suporta fara nici o problema.

Stiu ca de multe ori nu ai avut chef sa faci ceva si ai cautat pe cineva care sa te ajute. De cele mai multe ori ai apelat la prietenii tai, pentru ca stiai ca ei te vor ajuta fara sa puna prea multe intrebari. Insa, la serviciu ai apelat la colegii aia de la care stii ca vei primi ajutor in secunda 2. Doar neuronii tai sunt in pauza si parca nu ai vrea sa-i deranjezi. Sunt sigur ca sunt pe o plaja din Hawaii si beau un mojito. Sau cine stie ce fantezii iti mai trec prin cap si parca nu iti vine sa renunti la ele pentru a rezolva problema pe care o ai. Iar in momentul in care minunatul tau coleg, care ti-a oferit o mana de ajutor, vine si el in vizita pe la tine sa-ti ceara ajutorul, tu te faci ca ploua. Nu ai timp de el acum. Neuronii tai s-au intors acasa si i-ai pus la munca si fac si ei ceva productiv. Aleluia!

Incearca mai intai sa gasesti tu singur o solutie la problema ta si apoi sa apelezi la altcineva. Sunt sigur ca ai si tu un IQ destul de ok si neuronii tai pot lucra la capacitate maxima. In momentul in care chiar nu mai stii ce sa faci, atunci poti cere ajutorul. Dar, ai grija, persoana de la care vei cere ajutor s-ar putea sa nu poata sa-ti ofere o solutie pe loc. Si ceilalti au treaba si probleme la fel ca si tine. Fii cat mai diplomat si ai rabdare. Nu poti pocni din degete si gata, problema a fost rezolvata.

In cazul in care persoana care te-a ajutat va apela si ea la tine, incerca si tu la randul tau sa o ajuti. Asa e frumos. Nu cere numai tu ajutor. Si chiar daca nu ai o solutie, macar incearca sa fii de ajutor atat cat poti tu. Nu vei avea nimic de pierdut si vei fi si apreciat. Si cine stie, poate te alegi si cu un prieten nou.

Daca tu crezi ca am fost cam rau cu tine, sa stii ca doar ti se pare. Am vorbit cu clona ta pe tot parcursul articolului. Nu ai de ce sa te superi. Si daca vin la tine ca sa ma ajuti cu o problema, sa nu ma refuzi. Poate asa nu mai ajungi sa te regasesti printre articolele mele.

Advertisements

26 thoughts on “Cum ii ajuti pe ceilalti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s