Dimineata pe racoare!

MorningImi aduc aminte ca versul unei melodii era ceva de genul: “Dimineata pe racoare ies cu vaca la plimbare” – sau cu catelul daca nu traiesti la o ferma, dar parca nu mai are farmec. Nu aveam inspiratie pentru titlu si daca tot e asa de frig afara, am zis sa aleg titlul asta. In dimineata asta am sa vorbesc cu tine, cel care te trezesti de dimineata si crezi ca ai o viata de rahat, dar totusi ai impresia ca esti mai bun decat toti cei din jurul tau. Intrebarea mea este, oare ai curajul sa te uiti in ochii acelor persoane si sa le spui ca esti mai bun decat ele?

Stiu ca peste noapte vrei sa ajungi sa ai alta viata, sa ai conturi in banca si o casa cu zeci de camere. Dar te-ai gandit ca, pana sa ajungi acolo, trebuie mai intai sa evoluezi tu ca persoana si apoi sa te bucuri de lucruri mult mai faine decat ceea ce ai acum in viata ta. Cei despre care crezi tu ca ai putea fi mai mai bun decat ei, din pacate, s-ar putea sa fie ei mai buni decat tine si sa merite tot ceea ce au obtinut. Nu ai tu de unde sa stii ce au facut ei cu viata lor.

Sa nu te gandesti ca asta o sa fie un articol motivational, pentru ca nu am de gand sa te motivez. Iti spun doar adevarul. Am vazut destule clone de ale tale care cred ca sunt cele mai tari de pe fata pamantului. Dar in momentul in care deschid gura iti dai seama ca nu mai e asa cum cred ele. Mai intai incearca sa-mi demonstrezi ca esti mai bun si dupa aia mai stam de vorba.

Daca vrei sa ajungi la un anumit nivel si sa spui ca esti cu adevarat bun in ceea ce faci, mai intai trebuie sa o iei de undeva de jos. Trebuie sa-ti dai seama la ce nivel esti tu in momentul asta si apoi sa-ti stabilesti anumite obiective ca sa ajungi cat mai bun si sa treci la alt nivel. Sa stii ca nu joci acum un joc pe calculator, in care trebuie sa omori un anumit numar de monstri ca sa treci la nivelul urmator. Ai grija, obiectivele astea nu o sa le indeplinesti in cateva secunde. Unele au nevoie de timp, deci trebuie sa mai ai si rabdare. Si nu renunta cand vezi ca nu poti indeplini un obiectiv din prima. Poate mai intai trebuie sa inveti o lectie si apoi sa iti indeplinesti planul.

In momentul in care o sa-ti indeplinesti toate obiectivele, poti sa fii si arogant si sa spui ca esti cel mai bun. Pana atunci cred ca trebuie sa urmezi ceva pasi si incearca sa nu-i mai judeci pe cei din jurul tau. Si inca ceva. Pastreaza langa tine doar persoanele care evolueaza odata cu tine si renunta la cele care raman in urma.

Acum, poti sa-ti bei cafeaua in liniste si incearca sa te bucuri si tu de frigul asta de afara. Hai pa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s