Cand trebuie sa fii diplomat?

stilouIn seara asta inca nu stiu cum sa abordez subiectul articolului. Sunt cam indecis si iti scriu in acelasi timp in care ma si gandesc la problema asta. Am sa-ti scriu altfel si voi aborda alt stil. Stiu ca te-ai obisnuit sa te critic si sa-ti ofer sfaturi. Dar facem o schimbare pentru seara asta. De maine revenim la normal. Ma framanta o intrebare in seara asta: cand trebuie sa fii diplomant? Care sunt situatiile alea cand, cu adevarat, trebuie sa-ti tii gura si sa incerci sa fii cat mai diplomat?

Sunt sigur ca ai fost invatat de mic sa nu ii superi pe cei din jurul tau si sa incerci sa rezolvi anumite probleme prin calm, rabdare si comunicare. Sunt perfect de acord cu ultima parte: calm, rabdare si comunicare. Dar, si e vorba de un mare dar, ce te faci cand esti intr-o sintuatie cand ar fi cazul sa nu-ti mai pese asa de mult de ce cred cei din jurul tau? Pana la urma, de ce sa-ti pese asa de mult de cei din jurul tau? Ai dreptul la opinie si poti sa-ti spui parerea intr-un mod destul de ok. Daca superi pe cineva cu parerea ta, nu e problema ta. Tu ai spus ce gandesti si cei din jurul tau trebuie sa-ti respecte opinia. Punct! Nu mai e nevoie sa fii diplomat.

Problema apare in momentul cand cineva vine si te critica pentru lucrul asta. Si te sfatuieste ca ar fi cazul sa fii mai diplomat, pentru ca i-ai deranjat pe cei din jurul tau si nu e bine. Iar critica aia te face sa te simti un mare FRAIER. In momentul ala as spune ca ar trebui sa renunti de tot la diplomatie. Si e nevoie de putin respect. Mi-am spus parerea, o respecti si treci mai departe. Nu e cazul sa-mi spui ce sa fac ca sa nu-i supar pe altii. Cum putem noi sa-i invatam pe cei mai neexperimentati sa spuna ce gandesc, dar totusi le taiem tot avantul in momentul cand le criticam opinia si le spunem sa-si schimbe gandirea? In cazul asta nu vei stii niciodata cu adevarat cum gandeste cu adevarat cel de langa tine. Daca tu ii spui ca tot ce zice el e prost zis, crezi ca o sa mai fie sincer pe viitor? Nu! Se va gandi de 1000 de ori la ce sa zica. Sa nu care cumva sa-l suparam pe X. Doar trebuie sa-l tinem in puf pe X.

O parere trebuie respectata. Atata timp cat o persoana isi expune parerea intr-un mod respectuos, nu critica! Accepta acea parere. Sunt sigur ca si tu vei cere acelasi respect in momentul cand iti vei spune si tu parerea. Sper ca ai inteles cat de cat ce am avut eu de spus. Da, sunt revoltat si poate iti va fi mai greu sa intelegi ce am scris eu aici. In caz ca nu ai inteles, nu e nimic! Incearca sa vezi articolul asta doar ca o revolta de a mea si atat. Maine revenim la treburile noastre. Ne auzim!

Advertisements

One thought on “Cand trebuie sa fii diplomat?

  1. Pingback: Stii sa folosesti un parfum? | Life...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s